Co ochutnat ve Španělsku 🇪🇸

A že toho je! Tak jdeme na to! Španělská kuchyně je rozmanitá. V každém regionu se vaří jiné věci, využívají se lokální suroviny. Většinou je to zelenina, mořské plody a vepřové Ibérico.

Ve Španělsku jíte překrm(y), hlavní chod a dezert. V restauracích jsou to opravdu velké porce a je třeba si i vyhradit dostatek času. My v restauracích strávily průměrně 90 minut, než nám přinesli všechny chody a vše jsme stihly sníst.

Předkrmy byly někdy miniaturní, ale někdy naopak obrovské jako hlavní chod. Pokud chcete něco lehčího, vyberte si třeba krokety, nebo jikry s mandlemi.

Tipy na předkrmy:

  1. Řepový salát se sýrem
  2. Jikry (slisované jikry, které se krájí na plátky)
  3. Salát s olivami, sýrem, pomeranči, želatina z kdoulí
  4. Dýňová polévka (ideálně i s dýňovými semínky)
  5. Paprika plněná chřestem
  6. Kuskus se zeleninou
  7. Artyčoky plněné šunkou
  8. Pražené mandle
  9. Krokety (s medem, masem, krevetami, čímkoliv)
  10. Salát Burrata
  11. Uzený losos s guacamole

Počítejte s tím, že se ve Španělsku často jí Ibérico, mořské plody a obecně ryby. Tradiční je také Paella, ale zde dobře odhadněte velikost podle počtu lidí.

Tipy na hlavní chod:

  1. Paella
  2. Vepřové maso Ibérico
  3. Ryby (treska, losos)
  4. Krevety, chobotnice
  5. Pečené brambory
  6. Pita plněná masem
  7. Grilovaná žebra

Tipy na dezert:

  1. Jogurt s pistáciemi
  2. Pistáciová zmrzlina
  3. Cheesecake se sýrem el horno
  4. Café Asiático
  5. Churros

Holky cestovatelky

Komentáře:

Napsat komentář