A že toho je! Tak jdeme na to! Španělská kuchyně je rozmanitá. V každém regionu se vaří jiné věci, využívají se lokální suroviny. Většinou je to zelenina, mořské plody a vepřové Ibérico.
Ve Španělsku jíte překrm(y), hlavní chod a dezert. V restauracích jsou to opravdu velké porce a je třeba si i vyhradit dostatek času. My v restauracích strávily průměrně 90 minut, než nám přinesli všechny chody a vše jsme stihly sníst.
Předkrmy byly někdy miniaturní, ale někdy naopak obrovské jako hlavní chod. Pokud chcete něco lehčího, vyberte si třeba krokety, nebo jikry s mandlemi.
Tipy na předkrmy:
- Řepový salát se sýrem
- Jikry (slisované jikry, které se krájí na plátky)
- Salát s olivami, sýrem, pomeranči, želatina z kdoulí
- Dýňová polévka (ideálně i s dýňovými semínky)
- Paprika plněná chřestem
- Kuskus se zeleninou
- Artyčoky plněné šunkou
- Pražené mandle
- Krokety (s medem, masem, krevetami, čímkoliv)
- Salát Burrata
- Uzený losos s guacamole
Počítejte s tím, že se ve Španělsku často jí Ibérico, mořské plody a obecně ryby. Tradiční je také Paella, ale zde dobře odhadněte velikost podle počtu lidí.
Tipy na hlavní chod:
- Paella
- Vepřové maso Ibérico
- Ryby (treska, losos)
- Krevety, chobotnice
- Pečené brambory
- Pita plněná masem
- Grilovaná žebra
Tipy na dezert:
- Jogurt s pistáciemi
- Pistáciová zmrzlina
- Cheesecake se sýrem el horno
- Café Asiático
- Churros

Napsat komentář