Placencia [2023]

Placencia je menší městečko/vesnička ležící na jihu Belize. Místo není tolik turistické jako ostrovy Caye Caulker a Ambergris Caye, takže pokud si chcete užít pláží o samotě, tohle je to pravé místo pro vás.

Ubytování doporučujeme v Dolce Cabanas, pokud neumíte dobře anglicky, potěšíme vás. Apartmány vlastní paní pocházející z ČR, takže si můžete pokecat po „našem“. Zázemí je zde opravdu nádherné. Apartmán je plně vybavený – kuchyně se sporákem, mixérem, kávovarem.. Nechybí bazén, jízdní kola i double kayak zdarma k zapůjčení. Třešničkou na dortu je krásný posed na zahradě, odkud se můžete kochat pohledem na lagunu.

Na nákupy vyražte do Top Value supermarketu. Mají dostatek zboží a ceny jsou přijatelné. Něco drahé, něco levné, jako všude. Tím že je Placencia maličká vesnice, tak tady moc supermarketů nenajdete. Tohle je ideální volba.

Co dělat v Placencii?

Kajakovat

Laguna k tomu úplně vybízí. Můžete proplouvat krásné kanály, budete se cítit jako v Benátkách. V laguně se občas vyskytují krokodýli, takže koukejte kolem sebe, třeba nějakého spatříte. I když místní vám zpravidla řeknou, že nikdy žádného neviděli. V řece nedoporučujeme plavat, voda je opravdu špinavá.

Relaxovat na pláži

Na pláži budete fakt sami. Placencie je minimálně navštěvovaná, pláže jsou tady dlouhé, takže si užijete ticho a klid. Případně můžete odplout na ostrůvky poblíž Placencie a užívat si krásné průzračné vody a šnorchlování.

Procházky, nákupy

Ideálně se procházet po promenádě podél pláže. Je to krásná procházka určena pouze pro pěší. Kolem vás uvidíte samé hezké villy, ochůdky se suvenýry, restaurace a bary.

Strávit večer v Tipsy Tuna

Tipsy Tuna je místní restaurace a bar s přijatelnými cenami. Mají zde tzv. Happy Hours na drinky a konají se tady různé akce, např. bubnování.

Jedna myšlenka na “Placencia [2023]

Napsat komentář