Jižní Morava 🇨🇿 [2020]

První prázdninové dny jsme se rozhodly strávit na jižní Moravě v okolí města Lednice.

Na ubytování jsme si vybraly penzion Onyx , kde je krásné venkovní posezení, pěkně vybavené pokoje a samozřejmostí je i vinný sklípek s degustacemi. K dispozici jsou naprosto luxusní snídaně se skvělými džusy, kávou, cereáliemi, zeleninou, ovocem, pečivem. Autobusová zastávka je hned před penzionem.

Penzion se nachází přibližně 1 km od Lednicko-Valtického areálu, který je zapsán do seznamu památek UNESCO. V areálu se nachází zámky Lednice a Valtice, Janův hrad, Minaret, Dianin chrám a mnoho dalšího.

Pár kilometrů od Lednice (a asi hodinku jízdy autobusem) se nachází město Mikulov. Doporučujeme výlet na Janičův lom, který je přístupný na koupání. Také můžete vylézt na vyhlídku na lom.

Pokud vás lom a koupání příliš neláká, tak jsou v Mikulově jeskyně Na Turoldu s komentovanou hodinovou prohlídkou. Snížené vstupné je 100 Kč, plné vstupné 120 Kč. Fotografování je možné za poplatek 40 Kč. V jeskyni je asi 300 schodů, přibližně 8 stupňů a asi 95% vlhkost vzduchu.

Náš poslední tip jsou Opilé sklepy ve Velkých Pavlovicích. Jedná se o apartmány, které vypadají trošku jako šmoulí vesnička. Rozhodně byste je neměli minout.

Napsat komentář